SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

Još se ne zna hoće li svjedočiti Bajić i Cvitan

04.02.2010 u 12:56

Bionic
Reading

Sutkinja u postupku protiv Roberta Matanića i ostalih optuženih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića još jednom je odgodila odluku o pozivanju ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića na klupu za svjedoke

Na zahtjev Matanićeva odvjetnika Hrvoje Korše da se kao svjedok pozove Matanićev bivši odvjetnik Zvonimir Zebec, sutkinja Ivana Kršul pristala je, ali još nije sigurna bi li pozivala Cvitana i Bajića.

Naime, Korša tvrdi da je Bajić preko Cvitana, koji je došao osobno posjetiti Roberta Matanića u pritvor, obećao Mataniću status zaštićenog svjedoka ako u iskazu bude teretio Vladimira Zagorca, Jocu Amsterdama i Milu Đukanovića.

Matanić je jučer u svojoj obrani nekoliko puta naglasio da je njih trojicu teretio na osnovi 'nekih svojih sumnji', a ne na temelju onoga što je znao te je nekoliko puta zahtijevao da se to naglasi u sudskom zapisniku.

Odvjetnik Korša stoga je tražio i da se taj njegov, kako tvrde, lažni iskaz s početka istrage izbaci iz dokaznog postupka, jer tvrde da je taj Matanićev iskaz nezakonit. Sutkinja je i po tom pitanju odlučila pričekati s odlukom.

Kršul je pristala na svjedočenje bivšeg Matanićeva odvjetnika Zebeca koji je, tvrdi obrana, bio posrednik između USKOK-a i Matanića s ciljem da prevare Matanića.

Korša je izjavio da je zadovoljan tijekom postupka i da je svjedočenje Zebeca vrlo važno, a zamjenik ravnatelja USKOK-a Slobodan Šašić kaže da Zebec neće naštetiti tužiteljstvu te da je Matanićev cilj svaliti krivnju na druge.