ISTJEČE ROK

Još nekoliko dana za predaju oružja uspomene

29.05.2013 u 15:02

Bionic
Reading

U srijedu, 5. lipnja, istječe jednogodišnji rok u kojemu vlasnici oružnog lista za držanje oružja kao uspomene moraju onesposobiti takvo oružje ili ga bez naknade predati policiji, priopćio je MUP.

Svi koji se odluče onesposobiti oružje, moraju to o vlastitom trošku učiniti kod ovlaštene tvrtke ili obrta koji se, uz MUP-ovo odobrenje, bave popravkom i prepravkom oružja.

Za onesposobljeno oružje građanin dobiva potvrdu koju treba predati zajedno s oružnim listom u policijsku upravu ili postaju radi odjave. U bilo kojoj postaji ili sjedištu policijske uprave može se predati oružje koje vlasnici ne žele zadržati, a za predano oružje ne naplaćuje se upravna pristojba za odjavu.

Ukoliko vlasnici oružja kojima je izdan oružni list za držanje oružja kao uspomene do 5. lipnja ne onesposobe ili predaju oružje mogu biti kažnjeni novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 kuna ili kaznom zatvora do 45 dana. Osim kazne predviđene Zakonom o oružju vlasnicima će se oduzeti oružje i streljivo, podsjećaju u MUP-u.