PRIJEVOZ DO PLANINA

Još jedna zračna nesreća u Nepalu: Šest osoba poginulo u padu helikoptera

11.07.2023 u 11:05

Bionic
Reading

Šest osoba, uključujući pet meksičkih državljana, smrtno je stradalo u padu helikoptera u Nepalu u utorak, rekao je vladin dužnosnik, što je najnovija zračna nesreća u nizu u himalajskoj državi

Helikopter zrakoplovne tvrtke Manang Air srušio se blizu mjesta Likhu sjeverno od glavnog grada Katmandua ranije u utorak. Manang Air jedna je od mnogih tvrtki koje prevoze turiste do visokih planinskih vrhova u Nepalu, uključujući Mount Everest.

Spasilačke ekipe su pronašle pet beživotnih tijela, a šesto još uvijek traže, rekao je Teknath Sitoula, dužnosnik zračne luke u Katmanduu.

Pet meksičkih državljana i nepalski pilot bili su helikopteru koji se srušio, kazao je Sitoula. Zrakoplovne nesreće česte su u Nepalu gdje mnoge zrakoplove kompanije lete do malih zračnih luka u zabačenim brdima i planinama prekrivenim oblacima i odsječenim od cesta.

U siječnju ove godine poginula je 71 osoba u najgoroj zrakoplovnoj nesreći u zemlji u posljednjih 30 godina nakon što se zrakoplov srušio blizu turističkog grada Pokhara.