JEDVA GA SAVLADALI

Britanac koji je u Zadru htio otvoriti vrata zrakoplova je boksač, napao je i policajce

02.07.2023 u 11:40

Bionic
Reading

Mladi Britanac koji je u petak pri polijetanju zrakoplova iz zadarske zračne luke pokušao otvoriti vrata, u čemu su ga spriječili drugi putnici, ispitan je u Općinskom državnom odvjeništvu u Zadru zbog prisile na službenu osobu.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Velike Britanije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranog državljanina sumnjiči se da je u petak navečer, 30. lipnja, u Zračnoj luci Zadar u Zemuniku narušavao javni red i mir na osobito drzak i nepristojan način, zbog čega je na mjestu događaja uhićen i doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, jučer, 1. srpnja, prepraćen je na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda.

Prilikom postupanja policije prema njemu, osumnjičeni 27-godišnjak je sve vrijeme pružao aktivan otpor s kojim je nastavio i u daljnjem tijeku policijskog postupanja, odnosno prilikom preprate nadležnom sudu, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile. Zbog rastrojenog stanja, sa suda je upućen u bolnicu te je u službenom vozilu, kao i prostorijama bolnice fizički napadao policijske službenike te pokušavao ozlijediti samog sebe.

Ozlijeđen je policijski službenik koji je zadobio lake tjelesne ozljede.

Nakon kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 27-godišnji državljanin Velike Britanije sinoć je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema službenoj osobi koja je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Kako doznaje HRT, riječ je o profesionalnom boksaču.