JE LI POBJEGLA ILI POGINULA?

Još jedna osoba osumnjičena za napad u metrou

24.03.2016 u 10:11

Bionic
Reading

U istragama koje se provode nakon dva teroristička napada u bruxelleskoj zračnoj luci Zaventem i postaji podzemne željeznice Maelbeek, u kojima je prema zadnjim privremenim podacima poginula 31 osoba a oko 300 je ranjenih, pojavila se još jedna osumnjičena osoba, snimljena nadzornim kamerama u postaji Maelbeek zajedno s identificiranim bombašom samoubojicom Khalidom El Bakraouijem

Belgijski mediji javljaju da policija aktivno traga za još jednom osobom, koja je snimljena u postaji podzemne željeznice Maelbeek neposredno prije eksplozije. Ta osoba, zasad neidentificirana, nosila je veliku torbu i bila u društvu Khalida Bakraouija koji je već identificiran kao bombaš samoubojica u metrou. U policiji ne žele ni potvrditi ni demantirati te informacije.

'Ovo je snimljeno nadzornim kamerama u metrou. Možemo pretpostaviti da se u velikoj torbi nalazi eksploziv, ali ne znamo je li on torbu ostavio u vlaku i napustio postaju ili je ubijen u eksploziji', izjavio je u četvrtak ujutro stručnjak za protuterorizam Claude Moniquet za belgijski RTL, dodajući da će za identifikaciju poginulih u metrou trebati više vremena, možda i nekoliko tjedana.

To bi bila druga osumnjičena osoba koju policija traži zajedno s osobom u bijeloj jakni i crnom šeširu koja se vidi na snimci nadzornih kamera u zračnoj luci Zaventem.