PONOVLJENI DRUGI KRUG

Još jedan poraz HDZ-a u županjskom kraju: Na izborima u Jarmini s 24 glasa razlike pobijedio nezavisni Goran Ileković

06.06.2021 u 21:03

Bionic
Reading

Nezavisni, odnosno kandidat grupe birača, Goran Ileković novi je načelnik općine Jarmina, s 24 glasa razlike u nedjelju je pobijedio dugogodišnjeg načelnika te općine, HDZ-ova Andriju Draganića.

U ponovljenom drugom krugu lokalnih izbora na jednom biračkom mjestu, Ileković je dobio 687, a Draganić 663 glasa, potvrdili su u nedjelju navečer u Općinskom izbornom povjerenstvu Jarmine.

Drugi krug u toj je općini Vukovarsko-srijemske županije ponovljen zbog viška glasačkih listića u glasačkoj kutiji. Zbog istog razloga drugi je krug u nedjelju ponovljen na po jednom mjestu i u gradovima Cresu i Petrinji, no bez mogućnosti utjecaja na konačan ishod izbora za gradonačelnike tih gradova, za koje su izabrani Marin Gregorović (SDP) i Magdalena Komes (HDZ)

U nedjelju, 13. lipnja, održat će se treći krug lokalnih izbora u samo jednoj, zagorskoj općini Kraljevec na Sutli. U treći su krug glasovanja ušle Blanka Stipčić Berić (SDP) i nezavisna Danijela Pongrac, jer su u drugome osvojile najviše glasova.

Od troje kandidata, koliko ih je bilo u drugom krugu, u prošlu nedjelju ni jedan nije osvojio dovoljno glasova za pobjedu, više od 50 posto, pa će se načelnica izabrati u trećem krugu.