javnost nije znala

Još jedan od vodećih policajaca u prometnom škripcu: Šef zagrebačkog PNUSKOK-a vozio pijan i sletio u kanal

15.11.2019 u 19:57

Bionic
Reading

Voditelj zagrebačkog PNUSKOK-a prije nekoliko mjeseci sletio je u kanal na području Velike Gorice. U MUP-u kažu da je nesreću izazvao privatnim automobilom izvan radnog vremena

Voditelj zagrebačkog PNUSKOK-a Alen Barta prije nekoliko mjeseci imao je prometnu nesreću na području Velike Gorice, na način da je sletio s automobilom u kanal.

MUP o tome nije obavijestio javnost, kao ni o okolnostima same nesreće.

Nakon nesreće koja se dogodila u ranim jutarnjim satima, donosni Dnevnik Nove TV, pozvao je policiju te mu je izumjereno više od jednog promila alkohola u krvi.

Barta je na licu mjesta alkotestiran i utvrđeno je da je imao 1,4 promila alkohola u krvi. Policija je napravila zapisnik i temeljem tog zapisnika završio je na Disciplinskom sudu koji mu je izrekao novčanu kaznu.

U policiji kažu da ništa nisu skrivali i da nisu ništa objavljivali jer je riječ o prekršaju izvan radnog vremena a ne o kaznenom djelu. S obzirom na funkciju koju obnaša ali i recentni slučaj Ćelić u kojem je zamjenik ravnatelja smijenjen s funkcije zbog prebrze vožnje nejasno je zašto nisu obavijestili javnost o prometnoj nesreći koja se dogodila drugom visokopozicioniranom policijskom dužnosniku.