ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Još gori na Promini i kod Kistanja: Ništa nije ugašeno, ali je situacija pod kontrolom

24.08.2017 u 09:07

Bionic
Reading

Požari na Promini te na području Đevrsaka i Kistanja još nisu lokalizirani ni ugašeni, ali su pod nadzorom i situacija je puno lakša nego prethodnih dana, doznaje se u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

'Aktivni su požari kod Kistanja i Đevrsaka, a još gori i na Promini. Ništa nije ugašeno, ali je situacija pod kontrolom', kažu u Centru 112.   Za vatrogasce, ova je noć ipak bila lakša od prethodne. Na Promini nema otvorene vatre i situacija je puno lakša nego prethodnih dana.  

Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, ističe da je stanje na Promini mirno i nema otvorene vatre, a cijelu noć na tom su području bila organizirana dežurstva. 

Ugašen je požar koji je planuo jučer popodne na Miljevcima kod Bogatića, kao i oni kod Kadine Glavice i kod Knina. U Nuniću je požar također ugašen, a najkompliciranija je situacija kod sela Ležajići i Kistanja, gdje su vatrogasci ostali cijelu noć na terenu.   

  • +10
Požar u Đevrskama Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibensko-kninski župan Goran Pauk u srijedu je podigao stupanj pripravnosti Civilne zaštite u županiji na viši stupanj.   'To znači da bi i građani trebali aktivnije sudjelovati u zaštiti od požara. Pri tome mislimo na organizaciju cisterni s vodom, upotrebu građevinskih strojeva, a organizirali bi i civilne ophodnje na ugroženim područjima u našoj županiji', kazao je župan Pauk.

  • +4
Vatrogasci se bore sa požarom na Promini tijekom noći Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL