PORAST BROJA ZARAŽENIH

Johnson o ograničavanju rada pubova: Moramo izravnati drugu grbu dromedara

17.09.2020 u 14:41

Bionic
Reading

Britanski premijer Boris Johnson rekao je u četvrtak da razmišlja o ograničavanju radnog vremena pubova i uvođenju novih lokalnih mjera kako bi izravnao krivulju drugog vala zaraza u Velikoj Britaniji.

Johnson je za popularni list The Sun rekao da želi izbjeći još jednu karantenu u zemlji, u jeku nagađanja da bi mogao uvesti karantenu ako se broj zaraženih nastavi povećavati. Rekao je da bi se moglo narediti da pubovi rade kraće navodeći primjer "starih dana" kad su se morali zatvoriti do 23 sata po lokalnom vremenu.

"O tome ćemo još razmisliti", rekao je Johnson za list.

"Ključna stvar je da ne želim novu veliku karantenu koja bi zaustavila rad tvrtki", rekao je. Upozorio je da je morao poduzeti "stroge" mjere, uključujući ograničavanje okupljanja na šest osoba, kako bi omogućio obiteljima da uživaju u božićnim okupljanjima na kraju godine.

"Dakle ako sada možemo zaustaviti zarazu, zaustaviti porast, izravnati drugu grbu dromedara" rekao je dodavši da nije siguran ima li dromedar jednu ili dvije grbe. Dromedar ima jednu, a baktrijska deva ima dvije grbe, navodi agencija Reuters.

Velika Britanija u srijedu je zabilježila 4000 novih zaraza, s čime je ukupni broj od ožujka narastao na oko 378.000.

Službeni broj smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19 viši je od 41.500, najviši u Europi. Nacionalna stopa zaraženih porasla je tijekom protekla dva tjedna zbog sve većeg broja zaraženih među mladim ljudima.