NESREĆA KOD PAGA

Jedan otac se utopio, drugi spasio petero djece!

31.07.2013 u 18:17

Bionic
Reading

Prilikom prevrtanja četirimetarske brodice sa sedam članova posade, dvojice odraslih i petero djece, u Ljubačkom zaljevu kod Paga utopio se jedan od odraslih

Riječ je o njemačkim državljanima, dvojici očeva s dvoje i troje djece koji su se uputili brodicom na more. Brodić se u Ljubačkom zaljevu prevrnuo nakon čega se jedan od roditelja utopio, dok je drugi zajedno s djecom doplivao na obalu gdje ih je uočio jedan nautičar, izvijestio je glasnogovornik Zadarske policije Elis Žodan navodeći kako je dojavu o toj nesreći policija zaprimila oko 13 sati.

Odmah po dojavi, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je akciju spašavanja u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar, odnosno Lučkom ispostavom Starigrad – Paklenica i Pomorskom policijom, čija su plovila upućena na poziciju pomorske nesreće u Ljubački zaljev.

Četrdesetogodišnji muškarac, koji je uslijed prevrtanja plovila zadobio po život opasne ozljede, izvučen je na obalu gdje je odmah primijenjena reanimacija, prije i nakon dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći, no, na žalost, utvrđena je smrt ozlijeđenoga.

Postupak utvrđivanja identiteta unesrećenih, kao i okolnosti koje su dovele do te pomorske nesreće je u tijeku.