NEŠTO JE DIVLJE u zraku

Jedan muškarac u Novoj Gradišci, a drugi u Starom Petrovom Selu pijani nerazgovjetnim urlanjem remetili javni red i mir

27.07.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Tijekom vikenda u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški policijski službenici su pet puta intervenirali povodom remećenja javnog reda i mira

U subotu (25.srpnja), oko 1 sat poslije ponoći, u Novoj Gradiški, pod utjecajem alkohola od 2,00 g/kg, javni red i mir narušavao je 21-godišnjak koji je glasno i nerazgovjetno vikao po ulici. Alkoholizirani prekršitelj se oglušio na naredbe policijskih službenika da prestane s činjenjem prekršaja, te je smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Također u subotu, oko 16 sati, u Slavonskom Brodu, na ulici su tučnjavom javni red i mir narušavali 42-godišnjak i 53-godišnjakinja s jedne i 49-godišnjak s druge strane, a zbog ranijih nesuglasica njihove djece. Prilikom narušavanja javnog reda i mira, 49-godišnjak je zadobio tjelesne ozljede. Istog dana (25. srpnja), oko 23.30 sati, u Slavonskom Brodu, 42-godišnjakinja je glasnom reprodukcijom glazbe narušavala javni red i mir te ometala noćni odmor susjeda.

U nedjelju (26. srpnja) oko 1 sat, na području općine Staro Petrovo Selo, pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg, pjevanjem i glasnim i nerazgovjetnim vikanjem javni red i mir narušavao je 46-godišnjak, koji je zadržan u policiji do otriježnjenja. Policija protiv svih prekršitelja podnosi prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.