sukob interesa

Je li Sandra Perković primila 50.000 kuna, a da nije smjela?

28.12.2017 u 09:45

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj sednici, između ostalog, donijet će i odluku je li Sandra Perković, bivša zastupnica u Hrvatskom saboru i proslavljena sportašica, bila u sukobu interesa kada je primila nagradu 50.000 kuna, a istovremeno je bila i saborska zastupnica iz redova stranke Milana Bandića

Perković je, podsjetimo, novac dobila iz proračuna Grada Zagreba po osnovi nagrade Zagrepčanka godine u trenutku dok je bila zastupnica, a zakon propisuje da zastupnik ne smije primiti dar u novcu.

  • +12
Sandra Perković u finalu SP-a u Londonu Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ

Dvostruka olimpijska pobjednica, četverostruka europska prvakinja te osvajačica jednog svjetskog zlata u parlament ušla kao zamjena za Milana Bandića, a mandat joj je trajao od 28. prosinca 2015. do 14. listopada 2016.

Javnost na to nije previše blagonaklono gledala, jer je Sandra zbog sportskih obveza malo boravila u saborskim klupama. Slučaj protiv Perković Povjerenstvo je otvorilo potkraj svibnja ove godine.

Osim spomenute odluke Povjerenstvo će donijeti odluku u predmetu Borisa Miletića, zastupnika u Hrvatskom saboru i pulskog gradonačelnika, Stjepana Kostelca, gradonačelnika Otočca, saborskog zastupnika Ivice Mišića i općinskog načelnika Podravskih Sesveta Krunoslava Bratanovića.

Među ostalim, raspravljat će se o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu Mirka Korotaja, općinskog načelnika Općine Cestica, skradinskog gradonačelnika Nediljka Dujića saborskog zastupnika Milorada Pupovca i sutkinje Ustavnog suda Ingrid Antičević Marinović.