PROBLEMI ZA PRVAKINJU

Pokrenuta istraga protiv Sandre Perković

26.05.2017 u 08:42

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv bivše zastupnice u Hrvatskom saboru i proslavljene hrvatske sportašice Sandre Perković

Dvostruka olimpijska pobjednica, četverostruka europska prvakinja te osvajačica jednog svjetskog zlata nedodirljiva je u bacanju diska, a jedno vrijeme usporedno se bavila i politikom.

Perković je u parlament ušla kao zamjena za Milana Bandića, na čijoj se izbornoj listi nalazila, a njezin je mandat trajao od 28. prosinca 2015. do 14. listopada 2016.

Javnost na to nije previše blagonaklono gledala, jer je Sandra zbog sportskih obveza malo boravila u saborskim klupama.

Zbog politike naša sportašica upala je u nove probleme. Povjerenstvo je na sjednici u četvrtak donijelo odluku o pokretanju postupka protiv navedene dužnosnice zbog moguće povrede članka 11. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, piše rtl.hr.

Sporan je primitak u iznosu od 50.000 kuna, koji je Perković dobila iz proračuna Grada Zagreba po osnovi nagrade Zagrepčanka godine. Prema zakonu, dužnosnik ne smije primiti dar u novcu, a iako više nije zastupnica i dalje je moguće provesti postupak.

  • +17
Sandra Perković Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Istu nagradu dobila je i Janica Kostelić koja ju je odbila nakon što je zatražila i dobila tumačenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.