PREDIZBORNO CRTANJE

Je li ovo najbesmisleniji pješački prijelaz u Zagrebu?

 • Autor: V.B.
 • Zadnja izmjena 20.04.2017 09:33
 • Objavljeno 20.04.2017 u 06:33
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj

Stanovnici zagrebačkih Gredica i Srednjaka ostali su nemalo iznenađeni prije desetak dana, kad je na Horvaćanskoj cesti između Prikrilove i Fulisove ulice osvanuo novi pješački prijelaz. Nova zebra ne bi bila problem da njeno iscrtavanje ima smisla, a kako ga nema, stanovnici smatraju da je riječ o još jednom predizbornom farbanju

Naime sa sjeverne strane prijelaza nalaze se betonski blokovi, a s južne potok Črnomerec, pa se stanovnici opravdano pitaju čemu zebra koja se nalazi na prometnom koridoru koji bi u dalekoj budućnosti trebao tramvajem povezivati Črnomerec i Jarun.

U prvoj fazi spomenutog koridora, za koji ideja datira još iz 1931. godine, povezale bi se Baštijanova ulica i Horvaćanska cesta, a taj zahvat uključuje rekonstrukciju postojećeg tramvajskog okretišta na Ljubljanici, uređenje Ozaljske ulice, od Fallerova šetališta do Puljske ulice, kao i rekonstrukciju postojećeg autobusnog terminala. Pruga i cesta dalje bi išle iza nebodera u Ulici braće Domany i izašle na Horvaćansku cestu.

Lokacija na kojoj je iscrtan pješački prijelaz

Lokacija na kojoj je iscrtan pješački prijelaz

Izvor: Screenshot / Autor: Google maps

No kako na tom putu treba riješiti niz imovinsko-pravnih problema i odlučiti što će se napraviti s potokom Črnomerec, jasno je da je riječ o projektu iz daleke budućnosti, a do tada bi i ocrtani pješački prijelaz mogao nekoliko puta izblijedjeti.

Saša Molan, donedavni predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka – jug, za tportal je kazao kako ne zna zbog čega je došlo do ocrtavanja pješačkog prijelaza, ali i da prema njegovim saznanjima na spomenutoj lokaciji nisu planirani veći zahvati upravo zato što se ona nalazi na prometnom koridoru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 9

Prikaži sve
 • pupurin

  20.04.2017 08:36

  ne sluzi nicem al izgleda lijepo kao i ostala potemkinova sela.

 • nitko666

  20.04.2017 07:49

  Naravno da nije besmisleno - pješački farba Bandćev kum, pa treba prije izbora čim više para izvući...

 • bananastate.

  20.04.2017 09:55

  To je nacrt za fontanu s Bandićevim spomenikom.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi