MLADI JASTREB VS. MINISTAR BRANITELJA

Je li Ivić prijetio Borkoviću odlučit će Bajić

17.02.2011 u 13:29

Bionic
Reading

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić (SDP) izvijestio je danas da je Državnom odvjetništvu proslijedio izjavu Branka Borkovića - Mladog Jastreba, zapovjednika obrane Vukovara, o prijetnjama koje mu je navodno uputio ministar branitelja Tomislav Ivić.

"Smatrao sam za shodno da prekinemo tu raspravu na način da (Borković) dođe u Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te da izjavu na zapisnik. On je to napravio, i istog trenutka je proslijeđena Državnom odvjetništvu, od kojega sam dobio informaciju da će ono dalje postupati", izjavio je Ostojić novinarima u Saboru.

Borković se, inače, prošlog tjedna požalio Odboru da mu je ministar Ivić telefonski zaprijetio zbog organizacije prosvjeda hrvatskih branitelja nezadovoljnih pritvaranjem njihovog suborca Tihomira Purde.

Borković je tada izjavio kako je Ivić od njega zahtijevao da prekine braniteljske prosvjede uz prijetnje da će im se u protivnom "nešto dogoditi", te da je, ne želeći nagađati na što je ministar mislio, odlučio zatražiti zaštitu i istragu od Sabora.

Ivić je, pak, tada te Borkovićeve tvrdnje nazvao "čistom izmišljotinom i lažima", naglasivši da nikada nikome nije prijetio.

Potvrdio je da je razgovarao s Borkovićem, ali da mu ni u jednom trenutku nije prijetio.

Ostojić je pred novinarima izrazio je nezadovoljstvo što na saborsku raspravu ne dolazi izvješće ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka o obavljanju policijskih poslova, koje je na dnevnom redu saborskog zasjedanja još od ožujka prošle godine.

"Mi ćemo sada doći u situaciju da će se prije razgovarati o Zakonu o policiji, a da prije toga nemamo, sada već tri godine, podatke kako se ti poslovi obavljaju", poručio je Ostojić.

Napomenuo je da je zadnje izvješće o radu policije podnio još Berislav Rončević, koji je tada bio ministar unutarnjih poslova, a da se od tada u policiji puno toga promijenilo.

"Za mene je neprihvatljiva situacija da se u parlamentu o tome ne razgovara. To je važna stvar", naglasio je.