KARAMARKO OSTAVKU NE DAJE

'Javnost nam treba biti zahvalna zbog Varšavske'

21.07.2010 u 14:31

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas kako ne namjerava dati ostavku zbog nedavno policijskog postupanja u Varšavskoj ulici

'Nisam čovjek koji nije osjetljiv na svoju odgovornost, dapače. Kad postoje razlozi, ostavke se trebaju davati, međutim policija je u konkretnom slučaju postupala prema zakonu', rekao je Karamarko novinarima na današnjoj svečanosti polaganja temeljnog kamena kapelice poginulim pripadnicima ATJ Lučko.

Ponovio je da je policija asistirala tijelu javne uprave.

'Učinili smo to krajnje profesionalno i nitko nije ozlijeđen i nije doživio neugodnu situaciju', ustvrdio je.

Rekao je da je građanski neposluh legitimno pravo izražavanja stajališta.

'U svijetu svi koji pribjegavaju toj metodi već u začetku očekuju da će policija reagirati po zakonu. Nemojte očekivati da policija sudjeluje u akciji građanskog neposluha. U tim situacijama sve može biti relativno, osim postupanja policije koja je postupala po zakonu i uvijek će tako postupati', naglasio je.

Policija će biti u Varšavskoj ulici koliko bude potrebno, a povući će se kada se omogući normalan rad građevinara i protok vozila i kamiona, osim ako u Gradskoj skupštini, kako je rekao, 'ne dođe do nekih drugih odluka, ali mi u to ne ulazimo'.

Ustvrdio je da je policija 'distancirana od politike' i ocijenio kako nije dobro da policijsko postupanje dolazi u središte interesa javnosti.

Ministar Karamarko smatra da bi javnost trebala zahvaliti policiji na načinu na koji je proveden zakon.