n/a

Janjeći kotleti sa špinatom u jogurtu i kopru

28.05.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ako volite probati nove okuse, janjetina sa špinatom pravo je proljetno osvježenje na stolu, a zadovoljit će i prave gurmane

SASTOJCI:

2 1/2 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka, nasjeckana
1 žličica sušenog origana
¼ žličica pimenta, mljevenog
1 kg janjećih kotleta, narezanih na 2 cm debljine
500 g mladog špinata
125 ml punomasnog čvrstog jogurta
1 vezica svježeg kopra, nasjeckanog
½ žlice limunovog soka

PRIPREMA:

Zagrijte gril tavu.
Pomiješajte jednu i pol žlicu maslinovog ulja, češnjak, origano, cimet, piment, sol i papar. Natrljajte tom smjesom kotlete.
Pecite ih na tavi oko tri minute sa svake strane.
U drugoj tavi zagrijte ulje i dodajte špinat, miješajući, dok špinat ne uvene i tekućina koju je pustio ne ispari. Posolite.
Dobro ocijedite špinat i dodajte mu jogurt, kopar i limunov sok. Vratite u tavu i lagano zagrijte, pazeći da ne zavrije.