PRVA KATEGORIJA ŠTIĆENIKA

Jandrokovića čuva policija dok seli u vilu

07.09.2009 u 10:36

Bionic
Reading

Stanari zagrebačke ulice Ružičnjak žale se na policijski automobil koji je danima parkiran ispred novog stana ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića. Ulica je uska, a policijski automobil ometa promet

ZAGREB - Policija je navodno tjedan dana čuvala prazan stan jer se ministar s obitelji tek u nedjelju iz Bjelovara doselio u vilu u elitnome zagrebačkom kvartu, pišu 24sata.

Prijavljen u Bjelovaru

Jandroković je prijavljen u Bjelovaru, a živjet će u Zagrebu, pišu 24sata. U Zagrebse preselila cijela obitelj, a djeca će u metropoli ići u školu.Ministar ostaje prijavljen u Bjelovaru, a tako će i dalje plaćati manjiprirez te će mu na plaći ostati oko 400 kuna više nego da je prijavljenu Zagrebu. Osim toga, neprijavljivanje boravišta u Zagrebu je prekršaj.

Jandroković je u novi dom uložio oko 300.000 eura. Vlasnik trećine vile je ministar, a druge dvije trećine posjeduje Tomislav Butina, golman Dinama.

'U tijeku je preseljenje, pa su pojačane mjere zaštite ministrove kuće. On, kao, primjerice, premijerka Jadranka Kosor te još neki, spada u prvu kategoriju štićenih osoba pa je takva zaštita sasvim normalna', rekao je Mario Dragun, njegov glasnogovornik.

Nitko nije rekao koliko je to koštalo porezne obveznike, piše 24sata, neslužbeno doznajući da je MUP-ova sigurnosna procjena bila da policija svejedno treba čuvati kuću iako u njoj nema nikoga.

'Nedavno sam čula nekakvu buku, ali ministra nisam još vidjela', rekla je susjeda.

Obitelj Jandroković uložila je u zemljište oko 930.000 kuna. Odluku o zajedničkom građenju kuće potaknulo je i kumstvo – Jandrokovićeva i Butinina supruga su vjenčane kume.

Susjed će im biti i predsjednik Sabora Luka Bebić, koji živi na Ružičnjaku 19, u stanu od 126 metara kvadratnih, koji je kupio za oko 2,8 milijuna kuna, izvijestila su 24sata.