SASTANAK U KOPRIVNICI

Jandroković: Važno je da Podravka dobro funkcionira

17.09.2020 u 23:44

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga Sabora Gordan Jandroković u četvrtak se sastao s vodećim ljudima Podravke te istaknuo kako je važno da ta prehrambena tvrtka nastavi dobro funkcionirati s obzirom na to da je jedna od najjačih hrvatskih kompanija i ima veliki utjecaj na gospodarstvo.

"Brojevi koje sam vidio za prvu polovicu 2020. su izvanredni. Unatoč situaciji s covidom, Podravka bilježi rast i prodaje i dobiti tako da Upravi čestitam na tome, ali me zanimaju i njihovi daljnji planovi, odnosno ide li se u realizaciju najavljenih investicija od kojih će koristi imati cijeli ovaj kraj", rekao je Jandroković uoči dodjele nagrada "Zlata vrijedan" u Koprivnici.

Dodao kako je posebno važan nastavak dobre suradnje s dobavljačima, odnosno malim gospodarstvima.

Što se tiče skidanja imuniteta zastupnicima koji su se našli pod povećalom Uskoka, prvi čovjek Sabora kazao je kako će se glasovanje o tome održati sutra, najvjerojatnije u 10 sati.

"Očekujem da će im imunitet biti skinut kao i svaki put u ovakvim situacijama. Što se tiče parlamentarne većine, ništa se neće dogoditi, i dalje će biti 76 ruku", poručio je Jandroković.

Zastupnik u ovakvim slučajevima može dati ostavku na svoje mjesto ili staviti mandat u mirovanje, istaknuo je te napomenuo kako DORH, Uskok i PNUSKOK imaju punu potporu hrvatskih vlasti u borbi protiv korupcije, posebno one koja se tiče politike.

Jandroković je na proglašenju najboljeg hrvatskog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva "Zlata vrijedan" uručio nagradu pobjedničkom. Ove godine to je OPG-u Marija Trbušića iz Krapinsko-zagorske županije. 

Drugo mjesto osvojio je OPG PA-VITA iz Zagreba, dok je treće pripalo OPG-u Marija Košića iz Varaždinske županije. Čitatelji Večernjeg lista, najviše glasova dali su OPG-u Željke Strgar iz Vukovarsko-srijemske županije.