osvrnuo se i na hasanbegovića

Jandroković: 'Svejedno mi je što Pupovac misli o neodržavanju tematske sjednice o njemu'

20.09.2018 u 19:52

Bionic
Reading

Gordan Jandroković, predsjednik Sabora, gostujući u RTL-u danas pravdao je nastup premijera Andreja Plenkovića na aktualnom satu u Saboru, a i pojasnio je zašto neće biti temetske sjednice o zastupniku SDSS-a Miloradu Pupovcu

O sukobu između Brune Esih i premijera Andreja Plenkovića, predsjednik Sabora je kazao da se Esih u svojoj raspravi služila neistinom.

'Mene je prozvala da sam zabranio dolazak nje i kolege Hasanbegovića u Vinkovce. Nešto nevjerojatno i nebulozno. Kad netko bazira raspravu na laži, ne mogu za to imati dobre riječi', kazao je Jandroković za RTL Danas.

Smatra kako premijer u raspravi nije pretjerao.

'Ako se nađete u takvoj situaciji gdje protivnik ide đonom, služi se uvredama, provokacijama i lažima, normalno da ćete odgovoriti na isti način. Vidjelo se da je premijer bio dominantan u raspravi sa saborskim zastupnicima. Pokušao se baviti sadržajem ali većinu to nije zanimalo. Ide se na provokaciju, uvredu, na ono što zastupnik misli da će ga dovesti u medije. Tu je vaš odgovornost da takve zastupnike manje stavljate u emisije i date prostore onima s ozbiljnim sadržajem', kazao je Jandroković.

Naveo je da mu stigao je i zahtjev za tematsku sjednicu o Miloradu Pupovcu koji je kazao da će mu biti žao što je neće biti. Jandroković tvrdi kako je neodržavanje tematske sjednice principijelna odluka.

'O saborskim zastupnicima odlučuju građani i birači. Ovo je prvi puta da se o jednom saborskom zastupniku vodi saborska rasprava. To bi bio presedan zbog kojeg bi većina zastupnika mogla tražiti saborske sjednice o kolegama iz oporbe. To bi bilo suđenje, a ne rasprava. Radi se o principijelnoj odluci, svejedno mi je što misli Pupovac, da je bilo tko drugi u pitanju tražio bi istu odluku', istaknuo je Jandroković.

Jandroković se nije izjasnio je li mu sporan odlazak Milorada Pupovca u Bačku Palanku na isti dan kada se održavala Oluja. Tvrdi kako je Pupovac svoje motive i razloge odlaska tamo objasnio.

  • +8
Gordan Jandroković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Volio bi da dođe trenutak kada će predstavnici srpske manjine sudjelovati na obilježavanju i oluje i Bljeska i svih operacije koje su Hrvatsku učinile slobodnom državom gdje smo nadvladali velikosprsku ageresiju', kazao je Jandroković.

Osvrnuo se i na prosvjed u Vukovaru od kojeg Ivan Penava ne odustaje.

"Vidljivo je da postoje političke stranke i pojedinci koji bi htjeli iskoristiti stradanje Vukovara za svoje političke ciljeve. To je nedopsustivo", kazao je, pritom neotkrivši o kojim se pojedincima radi.

Na pitanje je li Penava među njima, Jandroković je kazao kako ne bi davao nikakve ocjene u svezi toga te da Penava ima dobre namjere.