SLUČAJ VARŠAVSKA

Jandroković: Šprem obmanjuje javnost

17.07.2010 u 16:30

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkoga Gradskog odbora HDZ-a Gordan Jandroković odbacio je danas tumačenja predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema da su projekt Cvjetni prolaz spasili HDZ-ovi vijećnici, ocjenivši da je riječ o 'još jednom pokušaju obmanjivanja javnosti i prebacivanja odgovornosti sa SDP-a na druge'

'SDP je već deset godina na vlasti u gradu Zagrebu i kao takav odgovoran je za ono što se događa u gradu Zagrebu, pa tako i u Varšavskoj. Oni su bili ti koji su predložili Generalni urbanistički plan (GUP), donijeli ga i izglasali u Gradskoj skupštini i normalno je da je odgovornost na njima', rekao je Jandroković novinarima u središnjici HDZ-a.

Ustvrdio je da se Šprem 'izmotava na nemušt način, što pokazuje da SDP-ovci nisu spremni preuzeti odgovornost za ono što su činili'.

'Jedinstven je slučaj da netko tko je na vlasti deset godina pokušava prebaciti na oporbu odgovornost za loše odluke te vlasti. To je za nas u HDZ-u neprihvatljivo i smatramo SDP odgovornim', kazao je Jandroković.

Optužio je Šprema za iznošenje neistina kada je rekao da ni jedan od deset vijećnika koji su glasovali za projekt više nije u SDP-u, dodajući da će podsjetiti Šprema da je 'gospodin Rađenović itekako u SDP-u'.

Najavu sazivanja Skupštine protumačio je kao 'pokušaj zamagljivanja istine i prebacivanja odgovornosti na druge'.

'Mi u tome ne vidimo način rješavanja problema. Ono što cijelo vrijeme tražimo od SDP-a je da preuzme odgovornost kao vlast i zajedno s gradonačelnikom pronađe rješenje koje će osigurati normalan razvoj situacije, a ne sadašnji kaos', rekao je Jandroković.

Na molbu da komentira stanje u Varšavskoj, Jandroković je ponovio da se to treba rješavati unutar institucija sustava te da smatra kako sadašnjim načinom rješavanja šaljemo krive poruke za potencijalne investitore u Hrvatskoj i u Zagrebu.

'Zagreb nije dobar kad su u pitanju investicije - domaće i strane, a ovo je još jedan primjer kad se stvara dodatni kaos', kazao je.

Smatra da politiku treba provoditi u skladu sa zaključcima gradskih tijela i suda te da je stajalište HDZ-a da treba poštovati zakone, a ne bježati pod raznoraznim pritiscima.

Odnosno, istaknuo je, institucije koje su odgovorne trebaju donositi odluke i provoditi, dodajući da prosvjednici imaju pravo prosvjedovati, ali da je najvažnije poštovati odluke mjerodavnih institucija.