daleki put

Jandroković putuje u Kinu, lobirat će i za investiranje u Hrvatsku

02.11.2019 u 07:44

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravit će od 2. do 6. studenoga u posjetu Narodnoj Republici Kini, u Pekingu i Šangaju, objavio je Hrvatski sabor.

Posjet Narodnoj Republici Kini Jandroković će započeti u Pekingu gdje će se sastati s domaćinom, predsjednikom Svekineskog narodnog kongresa Lijem Zhanshuom.

U Pekingu će posjetiti i tvrtku Huawei te održati sastanak s njezinim čelnicima, a zatim će obići Izložbu o postignućima 70 godina Narodne Republike Kine.

Jandroković će predvoditi hrvatsko izaslanstvo na 2. Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu (2. China International Import Expo), koji se svečano otvara u Šangaju u utorak 5. studenoga.

Sudjelovat će zatim na Međunarodnom gospodarsko-poslovnom forumu Hongqiao te održati izlaganje na tematskom forumu posvećenom „Otvaranju, regulativi i poslovnom okruženju - ulozi vlada i perspektivama multinacionalnih tvrtki“.

U Šangaju će isto tako sudjelovati na svečanoj večeri koju u povodu otvorenja 2. Kineskog međunarodnog uvoznog sajma za brojne visoke dužnosnike priređuje kineski predsjednik Xi Jinping.

U Muzeju umjetnosti Minsheng u Šangaju, u okviru Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma, Jandroković će svečano otvoriti izložbu Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba.

Posjet Kini Jandroković će završiti u srijedu 6. studenoga u Šangaju sudjelovanjem na Hrvatsko-kineskom poslovnom forumu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, na kojem će se kineskim partnerima predstaviti poslovne i investicijske mogućnosti u Hrvatskoj.