SUKOB INTERESA

Jandroković ljutito reagirao zbog Bernardića: Plenkovića su svi napadali, a sada ništa

30.10.2019 u 14:56

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je kako se proračun mora donijeti do 31. prosinca te nije htio unaprijed komentirati ishod sastanka s partnerima, a prilično je oštro komentirao i odluku Povjerenstva za sukob interesa u slučaju nedopuštenog dara Davoru Bernardiću

'Razgovarat ćemo, vidjet ćemo kako razmišljaju naši partneri, ne samo HNS, nego i ostali. HDZ je jasno artikulirao svoju poziciju i vidjet ćemo', rekao je Jandroković, prenosi N1, te dodao kako je danas važan sastanak, 'a kakav će biti ishod, vidjet ćemo, ne mogu sa stopostotnom sigurnošću reći, mogu nagađati, a to ne bi bilo ozbiljno'.

Istaknuo je da se proračun mora donijeti do 31. prosinca te da dotad ima vremena, ali da je Vlada to ranije željela napraviti kako bi se smanjile napetosti i mirno ušlo u predsjedničku kampanju. 'Ali, evo, stvari se odvijaju na ovaj način', rekao je.

Na upit o HNS-u nije imao komentara već je rekao da su sve opcije otvorene te da će se sve znati poslije sastanka.

No, već na samom ulasku u zgradu Vlade okrenuo se i oštro progovorio o medijskom tretmanu današnje odluke Povjerenstva za sukob interesa, koje je zaključilo da je Davor Bernardić povrijedio načelo transparentnog djelovanja iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa, kada je 2014. prihvatio stipendiju visoke poslovne škole Cotrugli u iznosu od 263.000 kuna.

'To je praktički dar u iznosu od 263 tisuće kuna i nema sankcija! To je jako ozbiljan slučaj. U slučaju Andreja Plenkovića svi su ga prozivali za sukob interesa, iako ni tu nije bilo sankcija, a sad se nitko ne javlja', rekao je Jandroković.