PRANJE RUKU

Jandroković o novim mailovima grupe Borg: Kako smo mi ostali mogli znati?!

22.05.2018 u 12:51

Bionic
Reading

Nakon izlaska sa sastanka s koalicijskim partnerima, kojima je premijer Andrej Plenković predstavio novog ministra gospodarstva Darka Horvata i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kazao je kako su koalicijski partneri zadovoljni kandidatima. Progovorio je i o novim objavljenim mailovima koji dokazuju da je grupa Borg trebala biti zadužena i za vraćanje Ine u hrvatske ruke prodajom HEP-a

'Svi su vrlo zadovoljni. Očekujem da ćemo imati potporu i sutra na saborskim odborima', kazao je Jandroković.

Na pitanje o novim mailovima koji dokazuju da se grupa Borg zalagala za otkup Ine prodajom HEP-a Jandroković je kazao kako je on 'već bio kritičan kada je počela objava mailova'.

'Neka se time bave oni koji su zaduženi. 'To su mailovi koji su cirkulirali između određenih grupa ljudi. Kako smo mi drugi mogli znati?!', kazao je Jandroković i naglasio da je zbog političke odgovornosti otišla Martina Dalić.

Kazao je da ga nisu zanimali detalji o nastanku lex Agrokora, već kako mu je bilo bitno da je taj zakon prošao proceduru koju je trebao. 'Prošao je kroz nadležna ministarstva i Hrvatski sabor', istaknuo je Jandroković.

  • +7
U Banskim dvorima održava se sastanak vladajuće koalicije Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ne smatra spornom činjenicu da se predizborni spot HDZ-a i Andreja Plenkovića 'Vjerodostojno' snimao, među ostalim, u prostorijama odvjetničkog ureda Borisa Šavorića, koji je dio ekipe Borg.

'Ja sam odabrao agenciju koja je radila pobjedničku kampanju, a oni su bili zaduženi za najam medijskog prostora i snimanje spota', poručio je Jandroković.