PROMJENE NA OBZORU

Jandroković o ministrici Tramišak i rekonstrukciji Vlade: Nije vrijeme za političke igre i igrice

29.03.2022 u 12:57

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je iz Brda kod Kranja poručio da "nije vrijeme za političke igre i igrice" nego za ozbiljnu i odgovornu politiku, a o eventualnim promjenama u Vladi, kazao je, prvo će razgovarati na stranačkim tijelima poslijepodne u Karlovcu

“Očekujem da ćemo razgovarati o radu Vlade, saborskim aktivnostima i o temama koje javnost zanima. A što će predsjednik govoriti, to ćemo vidjeti na sastancima”, rekao je Jandroković uoči poslijepodnevne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, odgovarajući na pitanje o rekonstrukciji Vlade.

Upitan treba li ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak otići, Jandroković je odgovorio da "predsjednik Vlade bira svoj tim" jer je riječ o njegovim najbližim suradnicima i u tome će, kaže, sasvim sigurno imati podršku stranke.

Što se tiče drugih ministara, odgovorio je da “vjerojatno rade svoj posao”.

Na pitanje ima li među HDZ-ovcima i vladajućima zastupnika koji bi glasali protiv rekonstrukcije Vlade, ako bi se smjenjivala ministrica Tramišak, odgovorio je da je "vrijeme jako ozbiljno, vrlo zahtjevno i traži od političara veliku odgovornost, veću nego kada nema ovako kriznih situacija".

"U prvi plan treba staviti ono što je prioritet, a u ovom trenutku prioritet je politička stabilnost, kvalitetan odgovor na čitav niz sigurnosnih, socijalno-ekonomskih, zdravstvenih pitanja i nije vrijeme za političke igre i igrice, ovo je vrijeme za ozbiljnu i odgovornu politiku", poručio je Jandroković.

Kada je riječ o medijskim nagađanjima da bi dio HDZ-ovih zastupnika mogao biti protiv rekonstrukcija, istaknuo je da su HDZ-ovi zastupnici odgovorni ljudi i da je sasvim sigurno da će jako dobro promisliti o tome što će i kako činiti.

"Nemojte očekivati da će HDZ-ovi zastupnici raditi bilo što što bi odudaralo od onoga što je važno za Hrvatsku", istaknuo je.

Jandroković, kojeg se u javnosti smatra vjesnikom promjena u stranci, nije htio odgovoriti na pitanje misli li, kao dio koalicijskih partnera, da je vrijeme za osvježenja u Vladi, nego je kazao tek da će ono što misli prvo reći otvoreno stranačkim kolegama i na tijelima stranke, a potom i javnosti.

"Oni koji govore takve stvari, sigurno ne žele dobro ni HDZ-u ni Vladi", rekao je o medijskim nagađanjima o previranjima u HDZ-u.