BOŽIDAR ŠIKIĆ

Jamčio je za Sanadera, a sada zalaže kuću za Mamića

24.11.2015 u 16:50

Bionic
Reading

Božidar Šikić, direktor NK Lokomotiva, ponudio je jamčevinu za izlazak Zdravka Mamića, šefa Dinama, iz Remetinca. Mamić je, podsjetimo, prošlog tjedna zajedno sa sinom Marijem i poduzetnicima Igorom Krotom i Sandrom Stipančićem završio u Remetincu nakon što im izrečen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog sumnje da su preko off shore tvrtki oprali deset milijuna eura i pola milijuna funti, izvučenih nakon prodaje igrača

Mamić senior na slobodu može izaći ako uplati na račun suda 14 milijuna kuna, a prvi koji se ponudio pomoći je Šikić.

'Nemam ja taj novac, a imam nekretninu i nju ću ponuditi. Jedno je što ja mislim koliko ona vrijedi, a drugo je na koliko će biti procijenjena. Možda neće biti dostatna da pokrije cijeli iznos', kazao je za tportal Šikić.

Direktor Lokomotive atraktivnu nekretninu ima na Šalati, a prema vlastitu priznanju, dobio ju je u nasljedstvo i za nju je prije nešto više od dvije godine ustvrdio da vrijedi dva milijuna eura.

'Zdravko mi je najbolji prijatelj. Ako neću jamčiti za prijatelja, za koga bih mogao? Naše prijateljstvo jedini mi je motiv zbog kojega sam ponudio jamčevinu', istaknuo je Šikić, uz dodatak da od izrečenog više ne želi komentirati.

U fokus javnosti je 'mali Mamić', kako ga nazivaju u sportskim krugovima, došao prije četiri godine, a tada je preuzeo i Lokomotivu, jer je jamčevinu u visini od 150 tisuća eura, između mnogih drugih poznanika i prijatelja, ponudio za puštanje Ive Sanadera iz Remetinca iako ga je vidio samo jednom u životu.

'Sanader je završena priča i o tome sada ne želim', bio je izričit Šikić.

Prije dva ljeta Šikiću je u garaži izgorio skupocjeni Mercedes CL 500. Policija je tada utvrdila da je 'nepoznati počinitelj otvorenim plamenom i zapaljivom tekućinom zapalio stražnji dio Mercedesa CL500'. Šikić je tada bio uvjeren da mu se auto zapalio zbog kvara i nalaze policijskog očevida uporno je odbijao prihvatiti.

Prije nego što je postao šef Lokomotive Šikić je bio golman u nižerazrednim nogometnim klubovima, nakon čega je radio kao redar po zagrebačkim klubovima, da bi u drugoj polovici 90-ih godina postao instruktor Zagrebačkog nogometnog saveza, a zatim je krenuo u skautiranje talentirane djece.

Njegov nos za prepoznavanje talenata prepoznaje Mamić te ga zapošljava u Dinamovoj omladinskoj školi, nakon čega postaju nerazdvojni. Šikić pronalazi i brusi talente pa je tako niz igrača koji su proteklih godina završili u klubovima iz lige petice prošao kroz Šikićeve ruke, a potom kroz gazdin novčanik. Nakon omladinske škole Šikić se seli na Kajzericu i preuzima Lokomotivu, Dinamovu ekspozituru na jugu Zagreba. Lokomotiva, usput budi rečeno, još nijednom nije pobijedila Dinamo.