NE ŽELI S NJIM RAZGOVARATI

Jakovčić pobjesnio na Milanovića!

03.01.2013 u 16:36

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić bijesan je na SDP i premijera Zorana Milanovića zbog odluke da lokalni SDP podrži Damira Kajina u utrci za istarskog župana u kojoj će IDS-ove boje braniti Valter Flego. O 'slučaju Kajin' odlučivat će večeras buzetski IDS, rekao nam je Jakovčić koji prekida sve odnose s Milanovićem jer, tvrdi, šef SDP-a želi razbiti IDS. Ipak, IDS neće napustiti Vladu zbog dobrobiti zemlje

Do daljnjega s gospodinom Milanovićem nemam namjeru o ničemu više razgovarati', rekao je Jakovčić pa će nekog drugog slati na koordinaciju koalicije. Zadnji put se susreo s Milanovićem na ručku šefova stranaka Kukuriku koalicije prije nekoliko tjedana. Predsjednik IDS-a se obrušio na premijera i predsjednika SDP-a nakon odluke da ta stranka podrži Kajinovu kandidaturu.

Naravno da sam ja kriv za sve, a on je, naravno, anđeo po njegovom tumačenju. Međutim, činjenica je da više od godinu dana Milanović bodri Kajina da razbije IDS. To su mi potvrdile i mnoge osobe koje su kažnjene od strane SDP-a. Poznato je da je Milanović u redovitim kontaktima s Kajinom više od godinu dana radio strategiju razbijanja IDS-a', istaknuo je Jakovčić, nazvavši ovaj potez Milanovića i SDP-a nemoralnim.

'Ako netko misli da je moralno kandidirati potpredsjednika jedne stranke kao svog kandidata za istarskog župana, a mi imamo potpuno drugog kandidata i drugu proceduru, onda je to zaista kraj moralnosti u ovoj zemlji', rekao je Jakovčić

Milanovićima potpuno pravo na svoje ambicije na Istru, ali mislim da je način na koji je to napravljeno krajnje degutantno i vrlo nemoralno', izjavio je Jakovčić.

Bez obzira na to što potez premijera drži degutantnim i nemoralnim, IDS ne namjerava napustiti koaliciju na državnoj razini i tako ponoviti slučaj iz 2001. kada je ta stranka napustila Vladu pokojnog Ivice Račana.

'Ne moramo biti članovi Vlade. IDS je naviknut biti u opoziciji, nama to nije problem. Međutim, dok god imamo povjerenje s jedne strane Sabora i dok Milanović želi da mu Ostojić bude ministar, mi se nećemo povlačiti iz Vlade jer vjerujemo da možemo odgovorno napraviti svoj posao', pojasnio je predsjednik IDS-a odluku svoje stranke o ostanku u Vladi.


Jakovčić je za Media servis komentirao i izjave Damira Kajina koji Jakovčića proziva zbog korupcije. 'To se radi kada nemate argumenata', kaže Jakovčić i poziva pravnu državu da radi. Uvjeren je da će mandat odraditi do kraja, a da će na izborima pobjedu odnijeti IDS-ov kandidat.

Pozivam Državno odvjetništvo i policiju da svaki dan dođu u županiju. Molim ih samo da ne spavaju sa mnom jer mislim da to stvarno ne bi bilo ukusno, ali mogu doći od jutra do mraka i biti u županiji. Neka traže sve što god žele, neka prate svaki moj telefonski razgovor, nemam ništa protiv. Želim potpuno otvoreno i potpuno iskreno voditi ovu županiju do kraja svog mandata. Nakon toga će to dobiti Valter Flego i vodit će Istarsku županiju vjerojatno još žešće i još motiviranije nego to ja činim', rekao je Jakovčić
Predsjednik IDS-a još jednom ističe kako će o Kajinu večeras odlučiti IDS-ov buzetski ogranak.

'Jakovčić nije učlanio Damira Kajina u IDS niti će ga iščlaniti iz IDS-a. To je pitanje o kojem odlučuje buzetska podružnica jer je Kajin član IDS-a u Buzetu. Dakle, na njima je odluče što će dalje s Damirom. Njegova autokandidatura zajedno s oktroiranim SDP-ovcima u Istri pokazuje svu nemoralnost hrvatske političke scene, uključujući i podršku koju predsjednik SDP-a Milanović daje potpredsjedniku IDS-a Kajinu. To je licemjerno i nemoralno. Mislim da će građani o tome vrlo lako presuditi i prosuditi na izborima u svibnju. Za sada je Damir Kajin član IDS-a. Buzetska podružnica večeras ima predsjedništvo i na njima je da odluče što hoće dalje s Damirom', zaključio je Jakovčić.