dio hrvatske na udaru

Jako nevrijeme s tučom: Potopljena naselja, ceste, dječji vrtić...

12.05.2023 u 18:53

Bionic
Reading

Jako nevrijeme zahvatilo je Virovitičko-podravsku županiju. Potopljene su ceste, pa i cijela naselja

Jako nevrijeme pogodilo je dijelove Virovitičko-podavske županije. Na području općina Mikleuš i Čačinci padala je jaka tuča, kako javlja Radio Orahovica.

Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je više poziva o plavljenju objekata. Plavljeni su podrumi i niže obiteljske kuće, vrtić i prostorije NK Mladost u Čačincima te ambulanta u Mikleušu.

Između Čačinaca i Mikleuša trenutno je obustavljen željeznički promet. Na teren su upućene žurne službe koje rade na otklanjanju posljedica nevremena.

U Donjoj Prištini voda se izlila po cijelom naselju. Ceste nisu prohodne, a vjetar je oštetio i stabla.

Nevrijeme je izazvalo velike probleme i građanima Požege. U Šokačkoj su ulici automobili zapeli u vodi pa su ih vozači morali gurati.

Požega.eu doznaje da su štete nastale i u srednjoj Tehničkoj školi gdje se srušio manji komad stropa, a vode ima i u unutrašnjosti Kempfove škole. Građani javljaju da im dvorišta plivaju u vodi i blatu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Oko 15,30 sati kiša i led su zasuli Požegu, a najgore je, čini se, prošlo Sajmište. U samo nekoliko minuta kvart je izgledao kao da je pao snijeg, a kanalizacije nisu mogle progutati količinu kiše koja je pala u kratkom vremenu pa je na kolniku nastao pravi potok.

Grmljavinsko nevrijeme u Šibensko-kninskoj županiji

Nekoliko područja u Šibensko-kninskoj županiji zahvatilo je grmljavinsko nevrijeme praćeno pljuskovima i tučom. Velika količina kiše pala je na prostoru Jadrtovca te u Žaboriću gdje je u jednom satu palo 70 litara kiše.

Udar groma izazvao je otvoreni požar kod Jadrtovca, no intervencija nije bila potrebna jer je vatru ugasila kiša.