Jaje, jaje iiijaje, jaje, jaje iiijaje ...

Jaje, jaje iiijaje, jaje, jaje iiijaje ...

16.03.2012 u 14:10

Bionic
Reading

... sa začinom, bez začina na goootovoo stoo načina! Glasila je reklama za svakojutrojednojajeorganizmusnagudaje :). Jajee, jajee ijajee, jaje, jaje iiijajeee

Jaje je savršeni obrok! Nutricionisti kažu da sadrži najoptimalniji omjer bjelančevina, masti, vitamina B1, B2, B6, A i D te znatne količine željeza, fosfora, sumpora i kalija.

Sadrži i sastojak važan za održavanje dobrog vida, povoljno djeluje na proces starenja i smanjuje rizik od pojave određenih oblika raka. Pa vi sad ne jedite jaja :P!


Najviše volim jesti kuhana jaja ujutro uz malo soli i avokado i tost. To mi je jedan od najdražih doručaka nakon kojega duuugo nisam gladna, a osjećam se sito, poletno i čilo!

Ana i Zdraffkica, koje su samnom na Tavanu dok ovo pišem, o jajima kažu sljedeće:

Zdraffkica:

Kriva osoba za pričanje o jajima. Iako, jaje je za mene Uskrs.
Jaje je i majoneza koju ne volim.

Ana će na to:

Ja na sve stavljam majonezu! Kuhana jaja ne jedem i zato sam uvijek uljez za uskrsnom trpezom. No kompenziram to ljubavlju prema kuckanju jajima.
Uvijek pobijedim!


I daaa, jaja su fritaja! Sa šparogama i gljivama. To bih uvijek mogla jesti.

Veselite se dragi ljudi, dolaze šparoge, Uskrs, kuhana jaja, fritaje, kolači s jajima i sve nešto jajajsto, žuto i radosno.

Jaje je savršen, zaokružen obrok, ali i simbol. Novog početka, rađanja, savršenstva. Uskrsno je jaje pak simbol mira, ljubavi i prijateljstva.

Jaja se spremamo snimati sljedeći tjedan za Dobru hranu. Jedva čekam. Za tu smo prigodu nabavili i guščja i pačja i paunova i fazanova i prepeličja - jaja.


Urednici magazina Dobra hrana (za koji povremeno stiliziram, kuham, pišem) jaje je najdraži model. Od sve hrane - ono je najfotogeničnije, tvrdi urednica Željka.
I ja se slažem. Naročito kad mu je sezona ;)