BRITANAC NA HVARU

Jahtom pomeo pet brodica i ozlijedio dvoje ljudi

05.08.2011 u 17:04

Bionic
Reading

Lučka kapetanija Split dobila je dojavu da je motorna jahta "Kai", dužine 31,48 metara, ploveći pod zastavom Kajmanskih otoka, danas oko 13.40 sati izazvala pomorsku nesreću udarivši u tri plovila na vezu i dvije brodice koje su bile na sidru, a pri čemu su ozlijeđene dvije osobe

Nakon priveza krmom u luci Hvar zapovjednik jahte, britanski državljanin, nije isključio vanjske komande, te je došlo do snažnog pokretanja motora jahte pri čemu su popucali konopi priveza te su oštećeni uređaji za privez na obali, piše Dalmacija News

Oštećena su i plovila na vezu i to motorna jahta "Giampi", talijanske zastave, motorna jahta "Colonial Sun", američke zastave i hrvatska brodica ŠI 3593.

Uslijed vožnje jahta "Kai" je udarila u brodice na sidru oznaka HV 6 i HV 322.

Prilikom pucanja konopa ozlijeđene su dvije osobe na jahti "Colonial Sun" i to mehaničari D.P. i J.S.,obojica hrvatski državljani, koji su vozilom hitne pomoći prebačeni u ambulantu Hvar.

Jahta "Kai" u vlasništvu je tvrtke Genu Marine Ventures Ltd. sa sjedištem na Djevičanskim otocima, a na jahti se nalazilo 11 članova posade i 13 putnika. Očevid obavlja Lučka ispostava Hvar.