KAVA U AMBASADI

Jadranka Kosor s američkim veleposlanikom: Amerikanci poštuju bivše državnike

27.08.2018 u 16:12

Bionic
Reading

Bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru je objavila fotografiju s američkim veleposlanikom u Hrvatskoj Robertom Kohorstom. Da se Kohorst sastao s bivšom premijerkom, pohvalili su se i iz ambasade SAD-a u Zagrebu na istoj društvenoj mreži

Što je radila u američkom veleposlanstvu i o čemu je razgovarala s Kohorstom, pitali smo bivšu premijerku Kosor te nam je odgovorila da je do sastanka došlo potpuno slučajno i da nije bio unaprijed dogovoren.

'Otišla sam u američko veleposlanstvo izvaditi vizu jer putujem u New York krajem idućeg mjeseca. Kada je veleposlanik čuo da se bivša premijerka nalazi u veleposlanstvu, izrazio je želju da se sretnemo', pojasnila je Kosor.

Bila je to ugodna kava i zahvalna je, kaže, veleposlaniku Kohorstu na tome što je iskazao želju da se susretnu.

'Riječ je o lijepoj gesti. Iskazivanje poštovanja bivšim dužnosnicima je nešto što se poštuje u demokratskim zemljama, u punijem smislu te riječi', kazala je Kosor, dodavši da se kod nas prema bivšima ponaša kao da ne postoje.

Smatra da je dobra praksa sastajati se s bivšim dužnosnicima, pa čak ne da bi se dobio savjet, već čisto da se posluša prethodno iskustvo.

'Ako je netko prije šest puta udario u zid, ne mora i sedmi', slikovito je to opisala Kosor.

Osobito to dolazi do izražaja u SAD-u, u kojem se sluša glas bivših predsjednika.

  • +17
Jadranka Kosor Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic