IVIĆ NAPAO RIVALE

'Jadranka Kosor je časna i poštena žena'

31.01.2012 u 16:49

Bionic
Reading

'Odluka o raspuštanju valpovačkog HDZ-a iskorištena je kao povod da se opali po Vladimiru Šeksu, a posebice po predsjednici stranke Jadranki Kosor, kako bi je se eliminiralo iz utrke za novi mandat na čelu stranke. Da joj prije mjesec i pol dana nismo dali potporu, nitko se na tu odluku ne bi ni osvrnuo', rekao je danas Tomislav Ivić, predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije i dugogodišnji bliski suradnik aktualne predsjednice

Jadranka Kosor se, pak, od valpovačkog slučaja ogradila i raspuštanje tamošnjeg stranačkog ogranka pripisala županijskoj organizaciji, o čemu kaže da nije bila obaviještena. Je li to naredila ili za to uopće znala, posve je nebitno budući da se taj ŽO pod vodstvom Tomislava Ivića – njezine 'desne ruke' u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a kasnije i ministra toga resora – još prije mjesec i pol dana jasno odredio da podržava upravo nju za predsjednicu stranke, pa se i podrazumijeva kako će djelovati u skladu s tim ciljem. Kosor se, međutim, jasno odredila kako pritisci na nju dolaze iz istog izvora na koje se jučer požalio Josip Salapić, njezin zamjenik na čelu Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru – dakle, od Tomislava Karamarka, njezina protukandidata za predsjednika stranke, kojemu je nedavno ponosno uručila stranačku iskaznicu.

Ivić se danas okomio i na drugoga kandidata za predsjednika stranke, Darka Milinovića, osporavajući njemu i drugima miješanje u unutarnje stranačke odnose na području Osječko-baranjske županije, koji su raspuštanje valpovačkog ogranka protumačili kao pokušaj utjecaja na rezultat stranačkih izbora u svibnju.

'Ne prihvaćam ni kritike i mišljenja onih koji su prije dva-tri mjeseca došli u HDZ

'Nema tu nikakvog izbornog inženjeringa. Na 15. općem Saboru HDZ-u dva ili tri izaslanika iz Valpova ne mogu odlučiti o novom predsjedniku HDZ-a i neki od kandidata ovaj slučaj žele iskoristiti u svojoj predizbornoj kampanji. Nikad se nisam miješao u odnose unutar HDZ-a u Gospiću ili nekom drugom gradu, pa ne mogu dopustiti ni da se netko odande miješa u naše odnose. Ne prihvaćam ni kritike i mišljenja onih koji su prije dva-tri mjeseca došli u HDZ i sada prodaju pamet ili šalju poruke, a nisu poderali niti jedne cipele radeći za HDZ, za razliku od nas koji smo za to godinama potrošili puno vremena i novca', okomio se Ivić na Milinovića i Karamarka.

'Nakon 20 godina u HDZ-u ne mogu dozvoliti da mi pamet prosipa i savjete dijeli netko tko je jučer ušao u HDZ. Mi smo na prostoru OBŽ-a vodili teške bitke da bi HDZ uopće opstao, a gdje su tada bila ta gospoda, što su i za koga radili?' znakovit je Tomislav Ivić

Priznaje kako je osobno, kao predsjednik Županijskog odbora predložio odluku o raspuštanju valpovačkog HDZ-a. Stanje mu je ondje dobro poznato, jer dolazi iz Valpova gdje je deset godina bio i gradonačelnik i predsjednik GO-a, no odluka o raspuštanju, kaže, nije bila njegova nego Županijskog odbora, a time je ona legitimna, legalna i statutarna.

'Ako ostavku u GO HDZ-a podnesu dva dopredsjednika, gradonačelnik kao član GO-a, donedavna saborska zastupnica, tajnik i nekoliko članova GO-a te predsjednik NO-a, jesu li odnosi u toj gradskoj organizaciji poremećeni ili nisu?' – pitao se Ivić na primjedbu kako je većina članova Gradskog odbora ipak ostala uz donedavnog predsjednika, Jozu Piškorjanca

Ivić je svjestan kako problem postoji već dulje vrijeme i kaže da ga dosad nisu rješavali zbog mira u kući uoči parlamentarnih izbora. Donedavnom predsjedniku Odbora i dalje zamjera bolesne ambicije koje pokazuje uoči svakih izbora, zbog čega se postavljao ucjenjivački.

'Drugi razlog je njegovo nastojanje na podjeli članstva brojanjem krvnih zrnaca članova HDZ-a. To nikad nije bila, niti će biti politika HDZ-a', naglašava Ivić.

Komentirajući današnje najave pokretanja istrage i protiv Jadranke Kosor zbog prikrivanja postojanja crnog fonda HDZ-a, rekao je kako se radi o 'časnoj i poštenoj ženi koja zaslužuje poštovanje svakog tko se ozbiljno bavi politikom'.