KERUMOVA SESTRA ODGOVARA NA NAPADE

'Ja sam zdrava, pametna i spremna na sve'

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 06.05.2010 14:50
  • Objavljeno 06.05.2010 u 14:50
Željko Kerum i Nevenka Bečić

Željko Kerum i Nevenka Bečić

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić/tportal.hr

Predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić i direktorica tvrtke Kerum tvrdi da istraga zbog utaje poreza koju DORH provodi protiv nje ima političku pozadinu i odbacuje je kao neutemeljenu

'Tvrtka Kerum sigurno već 15 godina ima jahte i registrirana je za njihovo iznajmljivanje. One plove i plovile su i plovit će pod hrvatskom zastavom. Uvezene su sukladno hrvatskom pozitivnom zakonu, na njih je prilikom uvoza plaćen porez, carina i sve ostalo. Dakle, kako protumačiti da tek sada kad smo mi u politici dolazi do takvih pojava. Mislim da je pametnomu dosta i izvedite zaključak iz toga', izjavila je danas Nevenka Bečić odbacivši svaku mogućnost utaje poreza.

'Ponovila bih da su s ulaskom Keruma u političke vode počele neke radnje i pojave koje nisu primjerene, uobičajene i koje se dosad nisu događale. Dosad su one bile neuspješne, pa se moralo nešto drugo iznaći, inscenirati i iskonstruirati', objašnjava Bečić.

'Mene ništa ne može iznenaditi. Ja sam, Bogu hvala, zdrava, pametna i imam dovoljno snage da se othrvam svim napadima kojih je bilo i bit će. Prema tome, ja sam spremna uhvatiti se u koštac sa svim i svačim. Ponovno tvrdim da je to neutemeljeno i neistinito. Hoće se insinuirati da je jahtu koristio Željko Kerum. Zašto ne bi? Željko Kerum je kao fizička osoba iznajmio jahtu, firma Kerum mu je ispostavila fakturu od 250 ili 300 tisuća kuna, ovisno o tome koliko dana ju je koristio. Obračunat je PDV i plaćen i on je taj račun platio', zaključila je je Bečić. Ona je još nadodala da se neće miješati u institucije ove države jer je to 'naša država'.

Željko Kerum je izjavio da njegovu sestru ne čeka nikakav istražni postupak. Splitski gradonačelnik još je ustvrdio da je u ovom trenutku svatko tko ima brod praktički pod istragom. 'Znači, provest će se par tisuća kaznenih progona. Isto tako bi se moglo tumačiti da svatko tko koristi službeni automobil u privatne svrhe čini prekršaj i očekuje ga kaznena prijava. To je neutemeljeno i tipično politički. Korištenje jahte sam uredno plaćao i o tome postoje dokazi', zaključio je na kraju Željko Kerum.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi