VLADIMIR GREDELJ

'Ja ću braniti HDZ. O strategiji tek kada vidim spise'

28.10.2011 u 12:36

Bionic
Reading

Vladimir Gredelj, bjelovarski odvjetnik, kojeg je HDZ nedavno angažirao kao pravnog zastupnika, nakon što se stranka našla pod istragom postao je i službeni odvjetnik HDZ-a

Za tportal je rekao kako će u obrani HDZ-a sudjelovati cijeli niz pravnih stručnjaka iz njegovog odvjetničkog ureda. Hoće li biti potrebe za angažmanom dodatne odvjetničke face, Gredelj za sada ne zna. Naime, osim naloga o proširenju istrage crnih fondova na HDZ, Gredelj kaže kako na uvid kako odvjetnik stranke mora dobiti i službeni spis. To bi se, kaže trebalo dogoditi krajem idućeg tjedna. Tek će onda moći govoriti o obrambenoj strategiji.

Podsjetimo, Gredelj je prije desetak dana tvrdio kako mu je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić rekao kako je informacija da će protiv stranke optužnica biti podignuta kroz mjesec dana 'notorna laž'.

'Jutros sam nazvao Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i zamolio ga da mi potvrdi vijest s naslovnice Slobodne Dalmacije. Odgovorio mi je da se radi o notornoj laži', kazao je Gredelj 18. listopada za tportal.

Bajić se pak oglasio na te tvrdnje i rekao kako istraga još u tijeku, tako da su tvrdnje o mogućim rokovima i odlukama zasad samo preuranjene. Kada će optužnica biti podignuta, nije poznato, no s obzirom na to da istraga o Fimi Mediji i crnim fondovima HDZ-a traje gotovo dvije godine, moglo bi se dogoditi da optužnica svjetlo dana ugleda i prije izbora u prosincu.