vremenska prognoza

Izraženi pljuskovi s grmljavinom i u petak, uskoro će pasti i temperature

16.09.2022 u 07:14

Bionic
Reading

U unutrašnjosti pretežno, a na većem dijelu Jadrana promjenljivo oblačno, uz povremenu kišu, mjestimice i grmljavinu, vrijeme je u petak

Ponegdje je moguća obilnija oborina uz izražene pljuskove, a osobito na Jadranu i lokalni neverini. Vjetar u sjevernim kopnenim područjima slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. U predjelima uz Jadran te na Jadranu jugozapadnjak i jugo, mjestimice jako. Najviša dnevna temperatura između 17 i 22, na Jadranu od 23 do 28 °C.

U unutrašnjosti u subotu oblačno, mjestimice s kišom, i dalje ponegdje i obilnijom. U nedjelju suho i djelomice sunčano, a u ponedjeljak mjestimice pljuskovi. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Slavoniji u nedjelju i jak sjeverozapadni vjetar.

  • +11
Nevrijeme u Čazmi Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

U subotu i ponedjeljak svježe, a u nedjelju tek malo toplije. Jutra od nedjelje poprilično svježa, čak ponegdje i prohladna. Na Jadranu u subotu uz pljuskove s grmljavinom mjestimice i obilnija oborina, a moguće je ponegdje i nevrijeme, osobito u Dalmaciji. U nedjelju pretežno sunčano, dok će u ponedjeljak biti lokalnih pljuskova. U subotu će prolazno zapuhati bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, a u Dalmaciji će biti i vrlo jakog sjeverozapadnjaka. Zatim uglavnom slaba do umjerena bura i istočnjak. Osjetno svježije.