uz korištenje zaštitne opreme

Izraelska bolnica dopušta obiteljima da se oproste od umirućih od korone

05.04.2020 u 13:37

Bionic
Reading

Izraelska bolnica Ichilov odlučila je obiteljima pacijenata koji su na umoru od novog koronavirusa dozvoliti posljednji oproštaj od svojih najmilijih, uz korištenje zaštitne opreme.

"Priče o pacijentima koji umiru sami su za mene, kao ljudsko biće i upravitelja bolnice, zastrašujuće", kazao je Roni Gamzu u službenom priopćenju u nedjelju i pozvao ostale bolnice da slijede taj primjer.

Po njegovim riječima, zdravstveni sustavi su prestrogi i stoga smo mi, "u Ichilovu donijeli smjernice koje odmah stupaju na snagu i koje će članovima obitelji, uz obaveznu zaštitnu opremu, omogućiti da se oproste i kažu posljednje zbogom svojim najmilijima".

Zaštitnu opremu za članove obitelji osigurat će bolnica, dodao je.

"To je naša moralna obveza kao ljudskih bića i medicinskog osoblja. Vjerujem da će i ostatak svijeta slijediti naš primjer", rekao je Gamzu.

Medicinski centar Sourasky (Ichilov) u Tel Avivu je prva bolnica u svijetu koja omogućuje ljudima da se oproste od članova obitelji koji su na umoru.

Izrael ima oko 8000 oboljelih od korone, od kojih je 127 razvilo teške siptome, a 106 je na respiratoru. Umrlo je 46 ljudi, a 477 je ozdravilo.