SNAŽNA EKSPLOZIJA

Izraelci bombardirali skladišta goriva, oružja i streljiva u Damasku

27.04.2017 u 09:55

Bionic
Reading

Snažna eksplozija do koje je došlo blizu zračne luke u Damasku "vjerojatno" je rezultat izraelskog zračnog napada na skladišta goriva, oružja i streljiva, izvijestila je u četvrtak televizija libanonskog Hezbolaha, skupine povezane sa sirijskim režimom.

"Dopisnik Al-Manara izvijestio je da je došlo do eksplozije u četvrtak rano ujutro u spremištima goriva i jednom skladištu blizu međunarodne zračne luke Damaska te da je eksplozija vjerojatno rezultat izraelskog zračnog udara", piše na stranici te tv postaje.

"Prve informacije govore da je udar izazvao samo materijalnu štetu", ističe tv postaja.

Al-Manar nije naveo prirodu skladišta niti pripada li libanonskom šijitskom pokretu koja se bori za režim Bašara al-Asada, sirijskoj vojsci ili drugoj prorežimskoj skupini.

Izraelski ministar za obavještajne službe Israel Katz rekao je za Izraelski vojni radio: "Mogu potvrditi da se taj incident u Siriji u potpunosti slaže s izraelskom politikom djelovanja kako bi se spriječilo da Iran naprednim oružjem opskrbi Hezbolah. Naravno, neću ništa više reći o tom incidentu." Glasnogovornica Izraelske vojske odbila je komentar.   

Ranije je Sirijski opservatorij za ljudska prava izvijestio o "velikoj" eksploziji blizu zračne luke Damaska koja je izazvala požar, ne navodeći uzrok.

Međunarodna zračna luka Damaska nalazi se oko 25 km jugoistočno od sirijskog glavnog grada.