nepoznata meta

Izrael tvrdi da su teroristi uhićeni u Danskoj povezani s Hamasom

14.12.2023 u 17:52

Bionic
Reading

Izrael je u četvrtak ustvrdio da su "teroristi" koji su uhićeni u Danskoj zbog pripreme terorističkih napada povezani s Hamasom, objavio je ured premijera

"Danske sigurnosne službe i policija uhitili su sedam terorista koji su djelovali za Hamas, spriječivši tako atentat čiji je cilj bio ubiti nedužne civile na europskom tlu", kaže se u priopćenju.

Danske vlasti objavile su samo da su tri osobe uhićene u četvrtak u njihovoj zemlji i jedna u Nizozemskoj zbog planiranja terorističkog napada.

Meta napada nije poznata.

"Posljednjih godina, a posebno nakon napada 7. listopada, Hamas pokušava proširiti svoje operativne sposobnosti u svijetu, posebno u Europi, kako bi postigao svoj cilj da napadne Izraelce, Židove i zapadne ciljeve, pod bilo koju cijenu", nastavlja se u priopćenju.

"Čestitamo našim partnerima iz danske službe sigurnosti i policije za uspjeh njihove protuterorističke operacije" koja "pokazuje širenje Hamasove infrastrukture u Europi", dodaje ured izraelskog premijera.

Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu objavilo je također u četvrtak da je policija u Berlinu i u Roterdamu uhitila četvoricu pripadnika terorističke organizacije Hamas zbog pripremanja napada na židovske objekte u Europi.