ŠALJE HEZBOLAH IZ LIBANONA'

Izrael srušio bespilotnu letjelicu

25.04.2013 u 22:40

Bionic
Reading

Izrael je objavio da je u četvrtak srušio bespilotnu letjelicu koja je stigla iz Libanona i optužio libanonski šijitski Hezbolah da je već u listopadu prošle godine poslao jednu bespilotnu letjelicu nad njegov teritorij

Primijetili smo bespilotnu letjelicu koja se približavala izraelskoj obali i presrelo ju je izraelsko zrakoplovstvo blizu Haife, priopćila je izraelska vojska. To je drugi slučaj presretanja bespilotne letjelice u izraelskom zračnom prostoru u sedam mjeseci, prema priopćenju.

'Riječ je o gruboj povredi naših granica. I dalje ćemo poduzimati sve za zaštitu izraelskih državljana', poručio je predsjednik izraelske vlade Benjamin Netanyahu u kratkom priopćenju.

Državni radio je javio da je Netanyahu bio na putu prema sjeveru zemlje na jednu svečanost kada je primijećena bespilotna letjelica, a helikopter s Netanyahuom spustio se i pričekao presretanje u skladu s uputama sigurnosnih službi.

Zamjenik izraelskog ministra obrane Danny Danon rekao je da je riječ o novom pokušaju Hezbolaha da u izraelski zračni prostor pošalje bespilotnu letjelicu. Dodao je da 'Hezbolah djeluje na svim frontama, bilo bespilotnim letjelicama ili masovnom pomoći snagama predsjednika Bašara al-Asada u Siriji'.

Prema vojnim procjenama Izraela, Hezbolah ima desetak bespilotnih letjelica. Hezbolah je opovrgao da je poslao bespilotnu letjelicu u nadlijetanje Izraela.