OKRENUTI PREMA SIRIJI

Izrael rasporedio proturaketni sustav kod Tel Aviva

30.08.2013 u 13:13

Bionic
Reading

Izrael je u petak na širem području Tel Aviva rasporedio proturaketne sustave, javlja izraleski vojni radio. Izrael raspoređuje svoju proturaketnu obranu kao mjeru opreza za slučaj da Sirijci u znak odmazde u slučaju napada zapadnih zemalja odgovore projektilima.

Internatska stranica Ynet kaže da su proturaketni sustavi okrenuti prema sirijskom teritoriju. Izraelski radio ranije je najavio raspoređivanje proturaketnih sustava ali nije imao podataka na kojim lokacijama se nalaze. Sustavi koje Izrael raspoređuje su Iron Dome kratkog dometa, Patrioti za srednji i Arrow II za dugi domet.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u utorak je rekao da se njegova zemlja želi držati izvan sirijskog sukoba ali da će 'snažno odgovoriti' na bilo kakav pokušaj napada.Vlada Izraela je u srijedu odobrila moguće aktiviranje tisuća pripadnika pričuvnog sastava.

Prema danas objavljenim rezultatima ankete dnevnika Maariv, 77 posto ispitanika smatra da Izrael ne bi trebao poduzeti jednostranu akciju ako Sjedinjene Države odustanu od napada na Siriju. Samo 11 posto smatra da Izrael treba udariti po ciljevima u Siriji a 12 posto je neodlučno.