UBIJENA DVA ZAŠTITARA

Izmjena optužnice za krvavu pljačku Fine i Zabe

08.04.2009 u 18:06

Bionic
Reading

USKOK je u završnoj fazi suđenja za niz oružanih pljački u Zagrebu, među kojima i Fine u rujnu 2005. kada su ubijena dvojica zaštitara, odustao od kaznenog progona trećeoptuženog Ognjena Grubića za taj zločin

USKOK je na današnjem ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu izmijenio optužnicu na način da Grubića više ne tereti da je zajedno s prvooptuženim Nenadom Filipovićem, Grgom Crnkovićem i Igorom Breškićem ubio zaštitare Sokol Marića u pljački Finine poslovnice u Zvonimirovoj ulici. Umjesto Grubića za taj zločin sada se, uz navedenu trojicu, tereti nepoznata osoba.

Grubiću i dalje ostaje optužba da je u listopadu iste godine prilikom pljačke poslovnice Zabe na Drvinju ubio Dragutina Golika Zmiju, građanina koji je pokušao spriječiti bijeg pljačkaša. Izmjena optužnice i novi dokazni prijedlozi obrane odgodili su završetak suđenja koje je bilo na pomolu, pa će se tako umjesto završnih riječi obrana i tužiteljstva provesti novi dokazi.

'Među ostalim, pročitat će se novinski članci o uhićenju optuženika jer obrana smatra da su neki od zaštićenih svjedoka svoja saznanja o pljačkama i ubojstvima crpili iz novina, a potom ih na sudu prezentirali kao svoja te tako lažno teretili optuženike. Suđenje se nastavlja idućeg tjedna.