KRIVOKAPIĆ O PREVLACI

'Izjavu jednog službenika ne smatram relevantnom'

19.05.2014 u 14:28

Bionic
Reading

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić gostovao je u Zagrebu u funkciji predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine OESS-a gdje je morao odgovarati i na neugodna pitanja o odnosima dviju zemalja koji se prelamaju na Prevlaci

Komentirajući na upit novinara izjavu direktora katastra u Crnoj Gori da Prevlaka nije ničija, Krivokapić je rekao da je to 'katastarski pogled na stvar, a postoji i međudržavni pogled na stvar'. Po njegovim riječima, Hrvatska i Crna Gora dogovaraju se o tom pitanju posebno preko ministarstava vanjskih poslova, a postoji i zajedničko povjerenstvo o tom problemu. 'Takve izjave postaju dio pregrijanih političkih obraćanja, a ne rješavaju problem', ustvrdio je Krivokapić.

Predsjednik crnogorskog parlamenta kazao je da su dvije zemlje ušle u zrelu fazu rješavanja tog problema. 'Stalnim kontaktima i dogovorima i želimo otići korak dalje – pokazati da se takva pitanja mogu riješiti bilateralnim dogovorom i dati primjer za mnoga slična otvorena pitanja u regiji, tako da izjavu jednog državnog službenika ne bih smatrao relevantnom za jedan uspješan proces po atmosferi, argumentaciji koja se iznosi i po metodologiji koja se primjenjuje, a to je da je rezultat ono što će kvalificirati čitave aktivnosti, a ne usputni komentari ili kratkoročne političke dobiti', poručio je Krivokapić.