'velik dan talijanskog ponosa'

Izgurali su Salvinija, no on se ne predaje tek tako: Talijane poziva na masovni izlazak ulice

29.08.2019 u 15:46

Bionic
Reading

Čelnik desne Lige Matteo Salvini, koji je srušio prvu populističku talijansku vladu da bi na kraju i sam bio izguran s vlasti, pozvao je u četvrtak svoje pristaše na 'velik' prosvjed u Rimu 19. listopada

'Mislim da će 19. listopada biti velik dan talijanskog ponosa', rekao je u video poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

Nakon što je dosadašnji premijer Giuseppe Conte dobio zeleno svjetlo da formira novu vladu oporbene Demokratske stranke lijevog centra i vladajućeg populističkog Pokreta 5 zvijezda, Salvini je poručio svojim protivnicima: 'Nećete me se riješiti malom dvorskom smicalicom, ne predajem se'.

Još uvijek aktualni ministar unutarnjih poslova obećao je da će se njegova stranka vratiti na scenu 'odlučnija nego ikad', kritizirajući 'vladu koja se rađa u Bruxellesu' i poručivši da 'Italija neće biti ničiji sluga'.

'Neće dugo potrajati, već se pripremamo. Ne mogu uskratiti Talijanima pravo glasa', rekao je.

  • +8
Matteo Salvini Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO PERI

Salvini je također najavio da će organizirati prosvjede u cijeloj Italiji 21. i 22. rujna na kojima će tražiti 'povratak demokracije, poštivanje odluke birača na izborima i pravila'.

Očekuje i velik odziv na političkom skupu svoje stranke 15. rujna u Bergamu u Lombardiji.