10 MILIJUNA VIŠE NO 2005.

Izbori će koštati 34 milijuna kuna

predsjednički kandidati 2009

predsjednički kandidati 2009

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongračić

Najmanje 34 milijuna kuna potrošit će predsjednički kandidati koji će se natjecati za Pantovčak, što je deset milijuna više nego što je 2005. za promidžbu potrošilo 13 tadašnjih kandidata

Da bi dobili od države dio novca, kandidati moraju osvojiti najmanje 10 posto glasova. Koliko će novca dobiti, još nije poznato. Svotu će odrediti Vlada, najkasnije mjesec dana prije održavanja izbora, prenosi Slobodna Dalmacija. Na izborima 2005. kandidati koji su prošli prag od 10 posto dobili su po 500 tisuća kuna, a to su bili aktualni predsjednik Mesić, Jadranka Kosor i u prvom krugu Boris Mikšić.

U kampanji 2005. prema podacima Državnog izbornog povjerenstva Mesić je potrošio 5,3 milijuna kuna plus PDV, a Jadranka Kosor 6,3 milijuna.

Koliko namjeravaju potrošiti za predstojeće predsjedničke izbore, kandidati su otkrili Slobodnoj. Vodeći u najavama je Boris Mikšić koji planira potrošiti 7 do 10 milijuna kuna, Andrija Hebrang i Nadan Vidošević šest milijuna kuna, po četiri milijuna potrošit će Ivo Josipović i Vesna Pusić, Vesna Škare – Ožbolt najavila je trošenje 3,5 milijuna, Damir Kajin od 1 do 1,5 milijun, a Josip Jurčević milijun kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!