HGK:

Izbor Vidoševićevog nasljednika bio je po pravilima

26.03.2014 u 18:54

Bionic
Reading

Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) potvrdio je danas kako u postupku izbora predsjednika HGK Luke Burilovića nije bilo povrede statuta

Nadzorni odbor HGK jučer je zaključio da nije bilo povrede statuta HGK u postupku izbora predsjednika, što je danas potvrdio i Upravni odbor, odgovorili su iz Komore na upit Hine.

Time su otklonili neke medijske spekulacije oko izbora Luke Burilovića za predsjednika HGK, koje su se pozivale na anonimnu prijavu da ne ispunjava tražene uvjete iz natječaja, odnosno uvjet da, uz minimalnih 15 godina radnog staža, mora imati najmanje 10 godina uspješnog rada na višim izvršnim ili strateškim upravljačkim pozicijama u gospodarstvu.


Burilović je za predsjednika HGK u mandatnom razdoblju 2014. do 2018. izabran na skupštini Komore održanoj 3. ožujka, a mandat mu počinje 1. travnja.

HGK će sutra održati sjednicu Skupštine na kojoj će se raspravljati o radu u mandatu v.d. predsjednice Sabine Škrtić te i formalno donijeti odluka o njenom razrješenju s mjesta v.d. predsjednice HGK.