JEDAN OD NJIH MALODOBAN

Iza okrutnog ubojstva ždrijebne kobile stoje trojica mladića

14.05.2013 u 12:59

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac provode kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića iz okolice Zadra u dobi od 17, 22 i 25 godina koje se sumnjiči za usmrćivanje konja vatrenim oružjem u vlasništvu 37-godišnjaka te otuđenje mesa u vrijednosti nekoliko tisuća kuna početkom veljače na predjelu Vlaka na Velebitu

Ovi su mladi ljudi na okrutan način ispod Svetog brda na Velebitu ubili kobilu u vlasništvu Petra Kneževića (37), a koja je bila ždrijebna i iz koje je nakon ubojstva odbačeno ždrijebe s posteljicom. Stravičan prizor ostataka životinje šokirao je sve koji su taj prizor vidjeli, a kako saznajemo, dvojica starijih mladića sa sobom su na Velebit povela mlađeg, koji se razumije u tranširanje mesa. Nakon što su ubili konja, razdijelili su meso koje su konzumirali, a dio su dali psima, piše portal 057info.


Zbog maloljetnika koji je bio u 'strvinarskoj' ekipi, teško je doći do više informacija. Poznato je da su iz okolice Zadra, a kriminalističko istraživanje provode policajci iz PP Obrovac.

Nažalost, nakon ovakve brutalnosti nad životinjom, počinitelji eventualno mogu dobiti samo kaznu za krađu, iako DORH ovo (ne)djelo može i prekvalificirati.