ČAČIĆEVI REFORMISTI

'Iz zagrebačkog HNS-a izlaze 204 člana'

05.04.2014 u 19:43

Bionic
Reading

Članovi udruge "Inicijativa za osnivanje Narodne stranke-reformisti", koja okuplja bivše članove HNS-a, najavili su da će, kada osnuju stranku, zauzeti politički prostor centra i baviti se bez ideologije reformama i gospodarskim programima, što će, uvjereni su, građani znati prepoznati.

Udruga bi ovih dana trebala biti i službeno registrirana, a njezino vodstvo najavljuje do jeseni i osnivanje istoimene stranke poručivši da je sve više bivših HNS-ovaca koji im se žele pridužiti.

"Očekujemo pozitivan rezultat odmah u startu jer hrvatski građani prepoznaju političke opcije s gospodarskim projektima s obzirom da su zasićeni strankama koje stalno vrte iste političke teme", poručila je s konferencije za novinare predsjednica Udruge i saborska zastupnica Natalija Martinčević.

Svakodnevno im se, tvrdi, javlja puno HNS-ovaca koji razočarani vodstvom izlaze iz te stranke, a veseli je i velik broj onih koji do sada nisu bili politički angažirani, a žele im se pridružiti.

"Ovih dana iz zagrebačkog HNS-a izlaze 204 člana koji se priključuju udruzi. Proces izlazaka započeo je u ponedjeljak, a očekujemo da će se u velikom broju nastaviti i cijeli idući tjedan", rekao je suosnivač udruge i nekadašnji član predsjedništva zagrebačkog HNS-a i Središnjeg odbora stranke Robert Hirc.

U svih 17 zagrebačkih gradskih četvrti, tvrdi, u tijeku je, formiranje organizacija, određeni su nositelji aktivnosti koji će zajedno s članstvom sudjelovati u formiranju buduće podružnice stranke.

Kolege iz bivše stranke HNS-a nisu im, tvrde, neprijatelji.

"Mi smo na istim političkim vrijednostima ali je vodstvo stranke iznevjerilo te političke vrijednosti", naglašava Martinčević.

HNS, kaže, danas ima nizak rejting od svega 2,3 posto, a bivši predsjednik Radimir Čačić ga je, podsjeća, ostavio na 4,8 posto.

"Kritika se odnosi na vodstvo stranke koje je stranku dovelo u ovakvo stanje, a ne na naše kolege", poručuje Martinčević.