Stižu rezultati

Na Braču od jučer osam novozaraženih koronavirusom, obrađeno više od polovice uzetih briseva

10.05.2020 u 13:02

Bionic
Reading

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije objavio je da je od 49 obrađenih uzoraka s otoka Brača, kod njih osam utvrđena prisutnost koronavirusa. Pored toga, na području ove županije pozitivna je još jedna osoba iz Solina

Na otoku Braču tijekom subote uzeto je 92 brisa kontakata ranije zaraženih i osoba koje su pokazivale simptome, pa proizlazi da je do podneva obrađeno nešto više od polovice. Postotak pozitivnih višestruko je manji nego u petak.

'Od ukupnog broja novoobrađenih testova sa područja otoka Brača je 49 testova te je od toga još osam osoba pozitivno na COVID infekciju sa otoka Brača i to iz Supetra i Nerežišća po tri, a iz Pučišća i Milne po jedna. Među ostalim novooboljelim osobama u županiji jedna je iz grada Solina. U obradi se nalaze još 43 testa sa otoka Brača a po pristiglim rezultatima mediji će biti obaviješteni, obavijestili su iz Nastavnog zavoda. U protekla 24 sata obrađena su 364 testa na području županije.

'U odnosu na jučerašnji dan još je deset osoba izliječeno te su na području Splitsko-dalmatinske županije do sada ukupno izliječene 384 osobe. 51 osoba je hospitalizirana. 142 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Na respiratoru se nalazi sedam osoba od toga četiri iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. Deset osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu', stoji u obavijesti.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 547 slučajeva zaraze koronavirusom.

  • +25
Koronavirus na Braču Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL