ŠEFICA HUBOL-A

'Iz sata u sat doznajemo koliko je liječnika ispalo iz pogona. Brojke su impresivne'

20.10.2020 u 15:22

Bionic
Reading

U svim bolnicama je na određenim pozicijama došlo do proboja koronavirusa u zdravstveni sustav i ulaska u bolnice, odnosno na bolničke odjele - među liječnike, medicinske sestre, ostale medicinske djelatnike, čistačice, rekla je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit danas u HRT-ovoj emisiji "Studio 4"

'Svakodnevno iz sata u sat dobivamo s različitih krajeva Hrvatske informacije u Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika o tome koliko je liječnika ispalo iz pogona. Radi se o doista impresivnim brojkama', navela je Šmit za HRT.

Odgovorila je i na pitanje koji bi bio kritični trenutak za naše bolnice i koji su maksimumi koje možemo podnijeti.

'Ako se nastavi ovakav dnevni trend pozitivnih nalaza, onda možemo reći da ćemo kroz tjedan-dva popuniti raspoložive kapacitete ako ne pronađeno nove', rekla je Šmit, dodavši da se radi na tragu tih rješenja.

'Još uvijek za sada koliko-toliko krpamo situaciju, (...) ali to nisu trajnija rješenja', dodala je.

Ministar zdravstva VIli Beroš kazao je u ponedjeljak da će pružanje zdravstvene zaštite možda limitirati upravo relativni nedostatak zdravstvenih radnika.

'Oni koji su preboljeli covid-infekciju bit će temelj za pružanje zdravstvene zaštite, jer su zaštićeni svojim antitijelima, a takvih je u ovom trenutku više od 1200', rekao je Beroš.