PUT POD NOGE

Iz Irske došli po mesare u Osijek

05.10.2016 u 21:00

Bionic
Reading

Čak 25 novih mesara iz Hrvatske spremni su zaposliti u Callan Baconu, mesnoj industriji iz grada Callan nedaleko od poznatijeg Kilkennyja u Irskoj. Ova obiteljska tvrtka otvara ukupno 130 novih radnih mjesta, a po dio zaposlenika odlučili su doći u Hrvatsku, odnosno Osijek. Potrebu za radnim mjestima oglasili su i na jednom hrvatskom portalu, a u Osijeku su već obavili i razgovore sa zainteresiranim kandidatima

U toj tvornici, kako piše Glas Slavonije, već je zaposleno 15-ak Osječana koji su se pokazali marljivim i vrijednim radnicima pa se pretpostavlja kako su ponukani time došli u slavonsku ravnicu. S kandidatima koji su pristigli iz cijele Hrvatske razgovarale su tri djelatnice Odjela za ljudske resurse Callan Bacona.

Za prijavu je bilo nužno poznavanje engleskog jezika, ali i prethodno radno iskustvo na sličnim poslovima. Tko je prošao na intervjuu, trebalo bi se doznati već za koji dan, kada će izabranima stići i ugovori, a s poslom bi trebali početi već 15. listopada.

Tvornica Callan Bacon opskrbljuje trgovačke lance i maloprodaju mesnim proizvodima, a godišnji im promet, kako stoji na službenim web stranicama, doseže 40 milijuna eura. Među onima koji su stigli na razgovor u Osijek spominjala se plaća od oko 2500 eura u neto iznosu, ali i mogućnost prekovremenog rada koji se uredno plaća te napredovanja od rada na osnovnoj liniji do predradnika, pa čak i ureda.

Osječka zajednica u Callanu za sve nove iseljenike u Irsku pripremila je i priručnik o tome kako mogu doći do ove tvornice koja je udaljena deset minuta vožnje automobilom od samoga mjesta u kojem živi 2300 stanovnika.